neososyal logo
Sinan C.
30 Temmuz 2021
Okuma süresi: 4 Dakika
Instagram
instagram-mavi-tik-nasil-alinir

Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?

Instagram mavi tik almak, çoğu insanın merak ettiği ve araştırdığı konulardan biridir. Önceden Facebook, twitter, Instagram gibi sosyal medya platformlarında mavi tik tanınmış kişilere verilirdi. Fakat artık belirli şartları taşıyan herkese mavi tik veriliyor.   İnstagram mavi tik tanınmış kişilerin sahte hesaplarını engellemek için bu uygulamaya geçmiştir. Instagram mavi tik hesap sahiplerine birçok avantaj sağlamaktadır. Özellikle son zamanlarda online ticaretin gelişmesiyle Instagram gibi platformlar üzerinden satış yapılmaya başlanmıştır. Bu sebeple mavi tike sahip olmanın önemi günümüzde giderek artmıştır.2014 yılında siyasetçiler, sanatçılar, tanınmış marka hesapları, kamu kurumları gibi hesaplar için otomatik mavi tik onayı, günümüzde çoğu insanın bir form doldurarak alabileceği bir prosedüre dönüşmüştür. İnstagram mavi tik, Instagram 'da ismin tam yanında bulunur ve arama sonuçlarında hesap adının yanındadır.  Mavi tike sahip olmak takipçi sayısının da artmasına yardımcı olur. 


Instagram Mavi Tik Avantajları

İnstagram mavi tik Instagram hesap sahipleri için birçok önemli avantaj bulundurur. Mavi tik almak tanınmış kişiler veya marka hesapları açısından önemlidir. Bu sebeple son zamanlara mavi tike sahip olmak merak konusu olmuş ve araştırılmaya başlanmıştır. İşletme, marka veya gerçek kişilerin internet üzerinde taklit edilme riskleri bulunmaktadır. Bu riskin önüne geçebilmek için mavi tik almak önemli olacaktır. Bunun yanında mavi tik almanın birçok avantajı bulunur. Bu avantajlar özellikle marka sahipleri için oldukça önemlidir. Bunlar;

  • Marka ayrıcalığını göstermeyi sağlar.
  • Markayı sahtekarlardan korumaya yardımcı olur.
  • Marka bilinirliği ve takipçi sayısına olumlu etki eder.
  • Markanın takipçileri arasında güvenini artırır.


Instagram Mavi Tik Neye Göre Verilir?

Instagram mavi tik almak, hesabınızın gerçek olduğunun bilinmesini sağlar. Aynı zamanda mavi tike sahip olabilmek için Instagram hesabınızın tanınmış ve aktif olabilmesi gereklidir. Instagram 'da mavi tik doğrulamasında uygun görülen hesaplar; markalar, şirketler, devlet hesapları, eğlence, spor, medya kuruluşları gibi Instagram 'in toplum üzerinde etkisi olduğu kişiler de yer alır.  Instagram'da mavi tik önceden genellikle siyasetçi, sporcu, sanatçı ve marka sahiplerine verilmekte idi. Şu an gerekli uygunlukları sağlayan profillerde bu uygulamadan yararlanabilmektedir.

Instagram mavi tik doğrulanmış profil demektir. Doğrulanmış profile sahip olmak için öncelikle başvuru yapmak gereklidir. Başvuru yapmak için İos veya Android telefon üzerinde Instagram uygulamasına sahip olunması gerekir.  İnstagram mavi tik alabilmek için yapmanız gerekenler:

  • Instagram uygulamasında sayfayı sola kaydırarak ''Ayarlar'' kısmına gidilmelidir.
  • Ayarlar bölümünden hesap kısmına girilmelidir.
  • Hesap bölümünden ''Doğrulama İste'' bölümüne gidin.
  • Oradan mavi tik için formu doldurabilirsiniz.

Doğrulama formu doldurulurken girdiğiniz bilgilerin doğru olmasına dikkat edilmelidir.

Mavi Tik Başvurusu İçin Gerekli Olanlar

Instagram mavi tik almak için öncelikle bazı şartlar taşımak gerekir. Bunlar;

  • Instagram hesabı gerçek kişiye veya gerçek bir kuruma ait olmalıdır.
  • Hesap kişi için eşsiz olmalıdır yani aynı hesabın benzerleri bulunmamalıdır.
  • Hesap gizli olmamalıdır ve eksik, hatalı, yanıltıcı bilgiler içermemelidir.
  • Hesap dikkat çekici olmalıdır. Yani belirli bir sayıda takipçi tarafından takip edilmeli ve beğenilerinin yüksek olması gereklidir.

Tiktok'ta Videolarıma Kim Baktı?

instagram Instagram tiktok Tiktok twitter Twitter facebook Facebook spotify Spotify telegram Telegram